Artırılmış Gerçeklikte gerçek hayat tecrübesi ile sanal dünyanın arasındaki duvarların yıkılmasını tarif etmektedir. Artırılmış Gerçeklik dört ana çevre birimi olan kamera, bilgisayar alt yapısı, işaretleyici ve gerçek dünyanın bir araya gelmesi oluştur. Arttırılmış Gerçeklik çevre birimlerinin 3D olarak gerçek dünyaya konumlandırılması ve QR kodlarının canlandırılması olarak da tanımlanabilir.
AR uygulamaları her anı elimizin altındaki akıllı telefonlarda veya bilgisayar ekranlarında görmekteyiz. Ekranda yer alan şekiller veya herhangi bir yazı, anket, fotoğraf gibi şekiller görüntülere çevrilip, görünmesi artırılmış gerçekliktir. Tüm 3 ve 2 boyutlu çizimler, fotoğraflar, yazı, ses vb. bilgi bu materyaller arttırılmış gerçekliğin yapı taşlarıdır.
Markanızı Hedef Kitlenize Ezberleteceksiniz
Artırılmış Gerçeklik gelecekte akıllı ev, araba ve fabrikaların inşa edilmesinde de öncü teknolojilerden biri olacak. Eğlence dünyasında oyunlarda da kullanılan teknoloji, oyun severler oyun konsollarının içine girmiş hissi yaşamaktadır. İş dünyasında, yer edinmeye başlayan Ar teknolojisiyle birlikte, firmalar, ürünleri ve vurgulamak isteği hizmeti hedef kitleye daha iyi aktarabilecektir. Böylelikle marka akıllarda kalıcı olacaktır. Markanızı Artırılmış Gerçeklik sayesinde, hedef kitlenizde bulunan genç yaştaki bireyler üzerinde daha etkili hale getirip marka bilinirliğini gaZodiaci altına alabilirsiniz. Kurumunuza ait android veya ios uygulamaları ile bir artırılmış gerçekliği markanızın kalitesini vurgulayacak şekilde oluşturabilirsiniz.
Tek Tıkla İstediğiniz Yeri İnceleyebileceksiniz
İlk olarak reklamlarda karşımıza çıkan Artırılmış Gerçeklik, medyanın her alanına, her iş ağına, entegre olmaya başladı. Örnek verecek olursak; bir kişi telefonlardaki uygulamalar ile birlikte, bir apartmandaki evlere kamerayı çevirerek kiralık veya satılık daire hakkında bilgi alınabilecektir.
Artırılmış Gerçeklikte Hangi Alanlarda Kullanılabilir?
Artırılmış Gerçeklik mobil uygulamaları; etkinlik, Eğitim, Eğlence, Sanayi, Otomotiv, Endüstri pazarlama gibi birçok sektör ve alanda kullanabilmektedir.
Sanal Gerçeklik (VR) ve Artırılmış Gerçeklik (AR) arasında ki fark?
Sanal gerçeklik görüntü, hologram, ses, konum vb. duyusal unsurları gerçek dünyanın bir taklidi olarak oluşturur. Yapay gerçeklik sunar. Artırılmış gerçeklikte duyusal unsurların gerçek zamanlı olarak zenginleştirerek fiziksel dünya ile etkileşimi sağlanır. Bundan dolayı birebir içine girebiliriz. Gerçek bir his uyandırır.
www.toromedya.com.tr/arttirilmis-gerceklik