Site içi seo web sitelerinin, tasarım ve yazılım alanlarını doğrudan hepsini etkilemektedir. SEO da başarı sağlamak için sitelerde kullanılan makalelerim özgün ve doğal hazırlanması gerekir. Doğru ve zamanında bir analiz anahtar kelime belirleme ve hedef kitleleri seçmede kurumu hızla başarıya götürecektir. Belirtilen tüm maddeler arama motorlarının web sitelerini doğru ve kolay bir şekilde taramasına ayrıca hedef kitleri bulmaya yardımcı olacaktır.
Google, Yandex ve diğer arama motorları algoritma güncellemeleri ile birlikte arama yapan kişiler tarafından önemli bir hal almıştır. Bu sebeple ziyaretçileri doğru bilgiye ulaştırmak için arama motorları tarafından site içi seı önemli bir ölçüt haline gelmiştir.
SEO temel olarak iki madden oluşmaktadır. Site İçi SEO ve Site Dışı SEO olarak ikiye ayrılır. Site İçi SEO ;
• Meta Başlık,
• Meta Açıklama,
• Sayfa URL Yapısı,
• Alan Adı Yaşı,
• Resim Alt Etiketleri,
• Site Haritası,
• Robots,
• Sayfa Hızı,
• Keyword Density
• Kullanıcı Deneyimi
gibi optimizasyon teknik ve çalışmalarıdır.
Site içi seo Doğru Anahtar Kelime Seçmek Önemlidir
Web sitelerini siteler için belirlenmiş olan anahtar kelimeler ile doldurmak hiç bir yarar sağlamaz. Blog veya sayfalardaki içeriği Keywordler ile doldurmak devam eden seo hatalarından bir tanesidir. Web siteleri için belirlenen anahtar kelimelerle ilgiyi ana sayfa üzerinden sağlamak ve ısrarcı olmak Google tarafından spam olarak algılanır.Web sitelerinin yazı veya sayfalarını oluştururken anlatılmak istenen konu karara varılmalıdır. Siteyi anahtar kelimeler ile boğmak yerine maksimum üç adet hedef kelime bulundurmak yeterlidir. Önemli olan site içeriğinin özgün ve doğal olarak hazırlanmasıdır. Hazırlanan sayfa ve blog yazıları incelenerek takip edilmelidir. Kullanıcıların siteye hangi arama motoru ve belirlenen anahtar kelimeler ile ulaştığını gözlemek, olumlu sonuç verdiğinde doğru çalışmaların yapıldığını gösterir. Belirlenen içeriklerin ve materyallerin özgün olması kullanıcıların web sitesinde geçirilen süreyi uzatacağı anlamına gelmektedir. Bu sebeple ziyaretçileri web sitesinde de uzun süreli vakit geçirmesini ve kalıcı olmasını sağlamak gerekir. Kullanıcılar için hazırlanmış, kuruma ait eğitim makaleleri, videolar, ziyaretçilerin mutlu ve kalıcı olmasını sağlayacaktır.
Site içi seo Nasıl Yapılır?
Site içi seo kuralları ve kriterleri içersin de hatalara dikkat edilmesi gerekir. Google ve diğer arama motorları tarafından altı çizilen nokta belli başlı kriterlerin olması kaliteli bilgi ve sonuç söz konusudur. Belirtilen kuralların üzerinde durulan maddelerinden biri “H” etiketidir. Site içi seo çalışmalarında “H” etiketlerinin hiyerarşik yapısı önem arz etmektedir. Site içi seo optimizasyonu ile beraberinde (HTML, PHP, ASP, vb.) kodlama türlerine göre değişiklik göstermektedir.
Web tasarım ve kodlama yapısı kesinlikle çok iyi ve sabit olmalıdır. Menü kullanımı kötü olan bir site kullanıcı deneyimi ve kriterlerin de sınıfta kalacağı anlamına gelmektedir. Doğal olarak ziyaretçiler web sitesini terk etmesine sebep olacaktır. Sade, düz renkler ve anlaşılır tasarımlar ile ziyaretçinin farklı bilgiler alması için web sitesinde gezinmesini sağlayacaktır. Doğal olarak web sitenizin görüntülenme sayıları artacaktır. Site içi seo ve optimizasyon kriterlerine bakacak olursak;
Anahtar kelimeler için özel sayfa ve yazılar oluşturulmalıdır.
Hazırlana tüm sayfa ve yazılarda kesinlikle “H1, H2, H3, H4” etiketleri kullanılmalıdır
“H1, H2, H3, ve H4” gibi farklı yapıda başlıklar hazırlana özel sayfada bulunmalıdır.
“H” etiketleri hiyerarşik yapıya göre sıralanarak kullanılmalıdır.
Bütün sayfaların başlıkları 70 karakteri geçmemelidir.
Sayfaların tamamın da Meta Description 160 karakteri geçmemelidir.
Site İçi Link inşaası yapılmalıdır.
Doğru Meta Description ve Keywords seçimi yapılmalıdır.
Kalıcı Bağlantı ve URL Yapısı oluşturulmalıdır.
www.toromedya.com.tr/seo-calismalari